HAK-SEN' İN MEMURLAR İÇİN HAKLI ÇABASI

Kamu Çalışanları Hak Sendikaları Konfederasyonu (HAKSEN) üyesi memurlar gecen yıl yetkili sendikalar ile hukumet arasında yapılan toplu sözleşmede uyuşulan toplu sözleşmede verilen seyyanen zammın olabilecke enflasyon stdart üstü artışlar hesaba katılmadan kabul edildiği için bugun memur maaşlarına verdirlen bu seyyanen zam pula dönmüş bir yıl boyunca aslında memura zam verilmemiş hale getirilmiştir.
Konu ile ilgili olarak Güven Park'ta basın açıklaması yapan HAKSEN Genel Başkanı Ayhan Çivi; memur maaşlarının enflasyon karşısında sürekli eridiğini belirtmiş kayıpların memurlara iadesi için gerekli cabayı üyeleriyle birlikte meydanlarda ve yetkili makamlarda dile getirdiklerini belirtmiştir.
Bundan 3-4 ay önce Güven Park'ta basın açıklaması yapan HAKSEN Genel Başkanı Ayhan Çivi'nin konu hakkındaki haklılığı, bugün pek çok basına yansıyan haberlerle gündeme bomba gibi oturmuştur.
Memurlara enflasyon farkı hesap edilmeden,enflasyonda oluşabilecek denge dışı artış oranları göze alınmadan verilen bu seyyanen zamma dayalı kayıpları telafi edilmelidir. Bu kayıpların her yıl bu tür toplu sözleşmelerle aynı veya farklı şekillerde devam etmesi, toplu sözleşmede yetkili sendikaların hataya düşmesi milyonalrca memurun mağduriyetine sebep olacaktır.
Bu şekilde temsile eytkili kılınan yetkili sendikalar ile toplu sözleşmeye oturma ve diğer sendikaların onayını almama fikrininde yanlışlığı burada daha detaylı anlaşılmıştır.
HAKSEN Genel Başkanı Ayhan Çivi; hem memur maaşları hemde emeklilik maaşlarının hesaplanmasında oluşan diğer kayıplarla ilgili çalışmalarının haksen sendika ve çalışanları olarak yetkili mercilerde devam ettiğini belirtmiştir.

HABER LİNKLERİ ;
1- http://www.memurlar.net/haber/479207/
2- http://www.memurlar.net/haber/400624/
3- http://www.taraf.com.tr/haber-kamu-sen-memurun-kaybi-yuzde-12-166496/
4- http://www.gazetevatan.com/memura-iki-sok-daha--565423-ekonomi/
5- http://www.kamupostasi.com/memur-sene-maas-kaybi-davasi-559h.htm
6- http://www.hurriyet.com.tr/ankara/gundem/5792531.asp

HABER YAZARI- AliSEÇKİN
Eklenme : 25 Ekim 2014
Bugün Tekil Okunma : 0
Toplam Tekil Okunma : 308

Bu habere ekli dosya bulunmamaktadır

Facebook'ta Paylaş
Adres : GMK Bulvarı 40/2 Kat 2 Maltepe / ANKARA - Telefon : (0312)2290325 - Faks : (0312)2290326