Sendikasızlık En Büyük İş Kazası Riskidir

Kamu Çalışanları Hak Sendikaları Konfederasyonu (HAKSEN) Genel Başkanı Ayhan Çivi, İstanbul Mecidiyeköy’deki inşatta meydana gelen iş kazası nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada; iş kazalarının kader olmadığını, tedbirsizlik sonucu meydana geldiğini söyledi.

Kazada hayatını kaybeden işçilere Allah’tan rahmet , yakınlarına başsağlığı dileyen Haksen Genel Başkanı Ayhan Çivi, sendikasız işçi çalıştırmanın en büyük iş kazası olduğunu, belirtti.

TAŞERONLAŞMA İŞ KAZASI RİSKİNİ ARTIRIYOR.

Alınacak tedbirlerle iş kazalarının yüzde 98 oranında önlenebileceğini belirten Çivi, söz konusu tedbirlerin alınması ve izlenmesinde iş yerinde örgütlü sendikaların da sorumluluğu olduğunu, söyledi.

Çivi açıklamasında ; taşeronlaşmanın en yoğun olarak yaşandığı inşaat sektörü sendikalı işçi oranı açısından en düşük seviyededir. Diğer taraftan ölümle sonuçlanan iş kazalarında da inşaat sektörü en ön sırada bulunmaktadır. Bu durum bir tesadüf olamaz, dedi.

İş kazalarının önlenmesine ilişkin olarak İş Sağlığı ve Güvenliği mevzuatımızda son derece önemli düzenlemeler yapıldığını hatırlatan Çivi, işverenlerin iş sağlığı ve güvenliği önlemlerini maliyeti artıran bir unsur olarak değerlendirmeleri sonucu gerekli tedbirlerin alınmadığını, söyledi.

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ DENETİMİ BAĞIMSIZ OLMALI.

Mevcut mevzuata göre İş Güvenliği Uzmanlarının işveren tarafından istihdam edilen personel statüsünden çıkarılması gerektiğini vurgulayan Çivi, bu konudaki denetim yetkisi bağımsız kişi ve kuruluşlara verilmelidir, dedi.
Eklenme : 08 Eylül 2014
Bugün Tekil Okunma : 0
Toplam Tekil Okunma : 229

Bu habere ekli dosya bulunmamaktadır

Facebook'ta Paylaş
Adres : GMK Bulvarı 40/2 Kat 2 Maltepe / ANKARA - Telefon : (0312)2290325 - Faks : (0312)2290326